JANTAROVÉ OBOJKY

 

JANTAROVÉ OBOJKY - PRAKTICKÉ INFORMACE

 

Jak správně vybrat velikost jantarového obojku?

Je to velmi jednoduché, podobně jako u klasického obojku. Změříme obvod krku našeho mazlíčka. Podle naměřené hodnoty vybereme velikost obojku. Obojky mají určité rozmezí velikosti, naměřená hodnota by měla být v tomto rozmezí. 

Jak obojek nasadit

Aby obojek správně účinkoval, musí být správně nasazen. Tzn. ani ne moc volně, aby na krku "plandal", ale ani ne moc pevně, aby se mohl třít o srst. Správně nasazený obojek poznáte tak, že pod něj volně vložíte 3 prsty naplocho.

Používání

Plný účinek obojku nastupuje postupně během 1-2 týdnů. Pro maximální účinnost doporučujeme obojek ponechat mazlíčkovi stále nasazený. 

Jantarový obojek nenahrazuje klasický obojek!

Údržba

1x měsíčně obojek opláchněte v čisté vodě (pouze v čisté vodě!!) a nechte volně uschnout

Bezpečnostní opatření

Jantarové kamínky jsou navlečené na provázku. Je to z důvodu bezpečnosti, aby se na obojku zvíře nemohlo uškrtit v případě uvíznutí (např. v křoví). Na druhou stranu obojek tedy není nerozbitný a v případě např. kontaktních her s jinými pejsky se může přetrhnout.

Snášenlivost

Většina mazlíčků snáší jantarové obojky bez problémů. Vzácně se může stát, že zvíře začne být po nasazení obojku neklidné a chce jej odstranit např. pomocí drápů. Tím ale může poškodit kamínky nebo obojek přetrhnout.  Doporučujeme proto po prvním nasazení obojku  mazlíčka sledovat, jak bude na nový obojek reagovat. Pokud si bude chtít obojek odstranit, je dobré jej sundat a nasadit zase po nějaké době a postupně tak  pejska nebo kočičku obojku přivykat.